Saturday, 26 March 2011

ekspidisi taman negara pahang (vol.1)

ni xpdc bukan saja nk buang duit ok...ni xpdc sbb ak join subjek SMS3862..tp niat ak msa dftar subjek ni memang nk p bejalan pn..kalau tak,memang tak p mana la..dh la site utk sem ni dalam UTM jugak..tak merasa la buat site analysis sambil makan angin..tapi ini trip bukan trip free..takdak yang free melainkan barang free..so downpayment trip ni rm60..haaam,murah ye dak?..tapi tu lepas duit tiket p balik dari JB ke Jerantut..btw naik ktm (kereta api tak tentu masa)..bertolak dari utm ke JB central dalam pukul 6petang..tiket pukul 7.30mlm..kena la btolak awal sejam setengah sebab nk kurangkan risiko melekap dalam jem lama2..aku tak pernah naik kereta api lg..so eksaited la skit kan,ala,macam 1st time nk merantau dari kedah ke johor ni la..tp dlu gelabah bewak la jugak sebab masa tu tak matang sangat macam sekarang ni..heh..sebab ni tren n bukannya bas, bnyk la ruang nk berjalan bila dh agak2 bosan(macam mana tak bosan,ad tv plasma kt dalam coach tp xleh bukak,baik guna duit tv tu buat repair pintu yg xleh tutup 2!!)..dari tempat duduk,bergerak ke pintu tren yg boleh keluarkan kepala macam buat kt pintu bas skolah dulu2,smpai la ke toilet yg trus lepas kt atas trek( bg yg tak tahu,ya,semua saham2 yang dilaburkan akan dibuang trus ke trek),kantin yg jual mcm kt europe,smpai la group aku buat rombongan cik kiah ke tiap2 coach yang ada dalam tren 2..lecturer aku cakap ad coach yang khas utk suami isteri..tp tapi tak kesampaian pulak aku nk survey sebab xda pn coach 2 dlm tren yang aku naik ni..lepas bosan lepak kt kantin,p la try tido plak.............smpai la satu masa bila ada orang kejut suruh bangun sebab dah sampai..apa lg,dgn eksaitednya smua orang bgun dan terus keluar walaupun perasan 2 stesen mentakab dan bukannya stesen jerantut yg sepatutnya ktorang turun..semua org tgh blur2 lg kot dari tido 2 yang trus kluar walaupun salah stesen..nsb baik la lecturer ak(dia pun turun skali jgk sbb xprasan) buat tindakan drastik memberhentikan tren yg dah nk blah pn!!..hooooo..hebat kn dia?..tp xla dia p tarik tren 2 sampai stop,actually dia suh brader yg jga trek 2 suh stopkn kjap tren 2 sbb ktorg dh slah stesen..n luckily,the train stopped..n then ktorg teruskan perjalanan sampai la ke stesen jerantut yang sebenar2nya..
aku dah malas ni..untuk cerita lebih lanjut sila la tunggu sebab ak mlas nk susun2 gambar lagi..so ni update untuk malam pertama xpdc...

 



4 comments:

Blog Designed by The Single Momoirs